Home > Coronaproblemen: oud-doelman Lions en Bevo op weg naar EK

Coronaproblemen: oud-doelman Lions en Bevo op weg naar EK

jan 21, 2022 | 1Limburg, Sport

Hij vliegt vrijdagmiddag naar Boedapest.

Vrijdagochtend werden de Nederlandse handbalmannen opgeschrikt door een vijfde coronabesmetting. Na Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters en reservedoelman Dennis Schellekens is nu ook doelman Bart Ravensbergen positief getest. Hij is direct in quarantaine gegaan. Door de besmetting van reservedoelman Schellekens werd donderdag al keeperstrainer Gerrie Eijlers ingezet als reservedoelman in het verloren duel met olympisch kampioen Frankrijk.

:

Daarom heeft bondscoach Erlingur Richardsson vrijdag Thijs van Leeuwen en René de Knegt opgeroepen. Tussen 2003 en 2008 was Van Leeuwen doelman bij BFC uit Beek, daarna tussen 2008 en 2011 keeper bij Herpertz Bevo uit Panningen en tussen 2011 en 2017 de doelverdediger bij Limburg Lions, tegenwoordig Kembit-Lions, uit Sittard-Geleen. Sinds 2017 is Van Leeuwen doelman bij het Belgische Sporting Pelt. Na aankomst worden Van Leeuwen en De Knegt getest. Als die testen negatief zijn, mogen ze aansluiten bij de selectie, die bestaat uit zes Limburgers.

In aanloop naar het EK had Oranje ook al last van coronabesmettingen. Onder meer Alec Smit uit Sittard testte positief en was net op tijd hersteld om mee te kunnen naar Hongarije.

:

De handbalmannen spelen zaterdagmiddag hun tweede duel in de hoofdronde van het EK. Om 15:30 uur is Montenegro de tegenstander.

:

Bron: 1Limburg Sportnieuws