Home > Vloek voor VVV-Venlo tegen beloftenteams

Vloek voor VVV-Venlo tegen beloftenteams

jan 21, 2022 | 1Limburg, Sport

In Wijdewormer kon doelman Lukas Zima, hij verving de zieke Delano van Crooij, opgelucht adem halen in de beginfase. Zima zag de bal van Bram Franken naast gaan en zo ontsnapte VVV nog aan een achterstand. Na een kwartier spelen was dat anders. Nu was doelman Zima kansloos na een inzet van Myron van Brederode, 1-0. De beloften voetbalden frank en vrij en maakten het de Venlose gasten moeilijk.

In de 27ste minuut zag het er opnieuw slecht uit voor VVV. Linksachter Simon Janssen nam in de zestien zijn tegenstander mee. Scheidsrechter Dröge legde vervolgens de bal op de stip: Fedde de Jong miste echter vanaf elf meter, de bal ging hoog over het doel.

Veel moed putten de Venlonaren niet uit die gemiste strafschop. Ze probeerden er een fysieke wedstrijd van te maken. De Alkmaarse talenten bleven overeind en het bleef wachten op de eerste goede kans voor VVV. Voor Jong AZ kwam de volgende kans er in de 38ste minuut. Nu raakte Lewis Schouten de lat. Schoten van Griffith en Franken gingen in de laatste minuten voor de rust naast of werden gepakt door Zima. En zo bleef de schade beperkt tot die 1-0 achterstand halverwege.

Twee wissels aan het begin van de 2de helft had Luhukay in petto: Yahcuroo Roemer en Wassim Essanoussi bleven in de kleedkamer. Debutant Levi Titulaer en Sven Braken maakten hun opwachting. Niet VVV maar Jong AZ scoorde. Fedde de Jong maakte er in de 54ste minuut 2-0 van.

In de 56ste minuut tekende Sven Braken voor de eerste echte Venlose kans, zijn bal werd nog net tot hoekschop verwerkt. Met spits Braken kwam er iets meer gevaar, ofschoon zijn pogingen zonder resultaat bleven. Dat lot was ook zijn ploeggenoot Nick Venema toebedeeld. Jong AZ kreeg nog enkele mogelijkheden, maar ook die veranderden niets aan de stand.

VVV-Venlo leed zijn zesde nederlaag dit seizoen tegen een beloftenteam VVV staat elfde met 26 punten uit 23 wedstrijden. De komende tegenstander is FC Dordrecht, dat voorlaatste staat en zondag 30 januari vroeg in de middag te gast is in De Koel.

Bron: 1Limburg Sportnieuws