Home > Optimistische Ultee heeft zin in weken van de waarheid

Optimistische Ultee heeft zin in weken van de waarheid

jan 22, 2022 | 1Limburg, Sport

De reeks begint met de uitwedstrijd tegen RKC zondagavond. Fortuna Sittard staat 17e op de ranglijst, RKC 14e. “Wedstrijden tegen RKC, Sparta, PEC Zwolle, dat zijn de wedstrijden waar druk opstaat”, zegt Ultee.

Fortuna Sittard speelde vorige week een prima wedstrijd tegen AZ, maar verloor toch. Frustrerend voor Ultee, maar het zit niet in zijn aard om daar lang over te treuren. “Als je dezelfde kwaliteit kan brengen als tegen AZ, dan wordt het tegen RKC een hele andere wedstrijd. De tegenstander is namelijk niet zo goed als AZ.”

Fortuna trok in de winterstop doelman Michael Verrips aan die overkwam van Sheffield United. Als het aan Ultee ligt, blijft het daar niet bij. “We zijn er volop mee bezig. Maar het is moeilijk om een speler te halen die én fit is, ritme heeft, kwaliteit heeft én direct inzetbaar is. Samen met Sjoerd Ars, ons technisch manager, bekijken we heel veel spelers samen. Daar komt nog bij dat als wij hem interessant vinden er vaak meer clubs zijn die deze speler willen hebben.”

Ultee is blij dat de club aanvaller Zian Flemming heeft weten te behouden. Een ploeg uit het Engelse Championship (tweede niveau) had hem graag willen overnemen, maar daar ging Fortuna niet in mee. Tot opluchting van Ultee. “Je weet het nooit, als er een club komt die 10 miljoen euro neerlegt dan zal Fortuna ook wel een keertje denken: we moeten meewerken. Maar ik hoop dat Fortuna heel lang ‘nee’ blijft zeggen.”

Fortuna speelt de komende weken achtereenvolgens tegen: RKC, SC Heerenveen, FC Groningen, Sparta, Cambuur, PEC Zwolle, Willem II. Zondag om 20:00 uur speelt Fortuna uit tegen RKC. Deze wedstrijd is live te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws