Home > Fortuna Sittard schrijft zich in voor Rosa-Run

Fortuna Sittard schrijft zich in voor Rosa-Run

jan 23, 2022 | 1Limburg, Sport

De Rosa-Run wordt op Paasmaandag vanaf de Markt in Sittard gehouden.

De opbrengst van dit nieuwe sportevenement gaat naar een goed doel: Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert iedere week beweegactiviteiten voor zo’n 500 mensen met een verstandelijke beperking in Limburg.

Speciaal voor deze dag ruilen spelers en bestuursleden van Fortuna Sittard hun voetbalschoenen in voor hardloopschoenen. Oud-Fortunaspeler Bo Breukers, die zich nu inzet voor maatschappelijke projecten bij de club, was meteen enthousiast. “Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat iedereen, en in dit geval mensen met een beperking, volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij. Als club en stichting kijken we hier enorm naar uit en zijn we trots dat we een steentje bij kunnen dragen.”

Rosa-Run is een initiatief van de Kennedymars Sittard en Stichting Bijzonder in Beweging. Het parcours van de estafettemarathon heeft een lengte van ongeveer 1,55 kilometer en voert door de historische binnenstad van Sittard. De deelnemende teamleden lopen om beurten om gezamenlijk 42 kilometer binnen vier uur af te leggen. Volgens Amanda Klein, directeur van de stichting ligt er ook een belangrijke rol voor de sporter met beperking. “Het is de bedoeling dat ieder team een buddy krijgt, dit is een sporter van Bijzonder in Beweging. Hij of zij kan bijvoorbeeld meedoen óf krijgt een andere rol bij het team. “

De Rosa-Run wordt in hetzelfde weekend als de Kennedymars gehouden. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de site van de Rosa-Run.

Bron: 1Limburg Sportnieuws