Home > Garages innoveren mee na opmars elektrische auto’s

Garages innoveren mee na opmars elektrische auto’s

jan 23, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het bedrijf van de familie Fermans ligt sinds de jaren twintig in Amstenrade en is één van de oudste leden van de Nederlandse brancheorganisatie Bovag. De huidige eigenaar heeft de zaak van vader op zoon overgenomen.

Van stoppen lijkt geen sprake. De enige dochter die wel bij het bedrijf van haar vader heeft gewerkt, kiest een andere richting. Theo denkt voorlopig zelf niet aan pensioen en verwacht dat het bedrijf ook in de toekomst zal blijven bestaan. De onderneming heeft een sterk team en een goed klantenbestand.

Daarnaast ziet hij de komende jaren nog altijd benzineauto’s rondrijden. Toch gaat de garagehouder mee met zijn tijd en is inmiddels gestart met het onderhouden van elektrische en hybride auto’s. “Vroeger had je alleen schone handen na de vakantie. Nu hang je al direct een computer aan de auto om hem uit te lezen. Er wordt steeds minder gesleuteld.”

Met de opmars van de elektrische auto worden er steeds meer studenten opgeleid tot elektrisch automonteur, onder andere op het Vista College in Heerlen. Dat vergt andere kennis dan zoals het vroeger was. Zo zitten de studenten meer achter de computer dan dat ze aan de auto aan het sleutelen zijn.

Leerling Rik Haemers zit in het vierde jaar en heeft al direct werk gevonden. Tijdens zijn stage kreeg hij een baan aangeboden en dat zien ze bij het Vista College meer. Hoewel de garage waar hij werkt ook intern medewerkers opleidt, krijgt hij regelmatig vragen en dat maakt hem trots.

Bron: 1Limburg Nieuws