Home > Handballers Smits en Adams testen positief op corona

Handballers Smits en Adams testen positief op corona

jan 23, 2022 | 1Limburg, Sport

Beide Limburgse handballers zijn direct in isolatie gegaan. Naast de Limburgers hebben ook Samir Benghanem en fysiotherapeut Robert Baardse een positieve testuitslag gekregen.

Voor Kay Smits is de positieve test een serieuze domper. De uit Geleen afkomstige handballer was tot nu toe een van de beste handballers van het Europees kampioenschap. Smits staat ook bovenaan de topscorerslijst. Jasper Adams, ook afkomstig uit Geleen begon tijdens het toernooi ook steeds meer in vorm te komen. Mede door de gedwongen afwezigheid van andere spelers kreeg de speler van Lions steeds meer speeltijd toebedeeld.

Het Nederlandse handbalteam kampt sinds begin van het toernooi met een corona-uitbraak. Vanwege eerdere besmettingen zitten ook Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Dennis Schellekens, Bart Ravensbergen, Rutger ten Velde en keeperstrainer Gerrie Eijlers in isolatie.

De andere Limburgse internationals Luc Steins, Ivo Steins, Ivar Stavast en Alec Smit hebben bij alle testen tot nu toe een negatieve uitslag gehad.

Bondscoach Erlingur Richardsson werd ook opnieuw positief getest en zit sinds gisteren in isolatie. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om voor de laatste twee wedstrijden in de hoofdronde nog spelers op te roepen. Voor het duel tegen Montenegro werd onder meer Thijs van Leeuwen aan de selectie toegevoegd. De doelman uit Beek was nodig om dat beide andere doelmannen van Nederland besmet met corona waren.

De handbalmannen wonnen afgelopen zaterdag hun tweede wedstrijd in de hoofdronde tegen Montenegro (34-30). Donderdag werd er verloren van Olympisch kampioen Frankrijk: 34-24. Maandag speelt Oranje tegen Denemarken, twee dagen later is Kroatië de laatste tegenstander.

:

Bron: 1Limburg Sportnieuws