Home > Van Leeuwen ondanks nieuwe besmettingen optimistisch

Van Leeuwen ondanks nieuwe besmettingen optimistisch

jan 23, 2022 | 1Limburg, Sport

Onder andere de Limburgse internationals Kay Smits en Jasper Adams zijn geveld door het virus.

De doelman uit Beek is pas sinds twee dagen bij de ploeg. Na een positieve test van eerste doelman Bart Ravensbergen was hij vanuit Nederland opgeroepen. Reservedoelman Dennis Schellekens was al eerder in quarantaine gegaan na een besmetting. Ook keeperstrainer Gerrie Eijlers is niet aan het coronaspook ontkomen.

:

Van Leeuwen moest voordat hij kon afreizen bij zijn werkgever Xilloc eerst verlof regelen. Bij het Geleense bedrijf maakt de doelman van de Belgische BENE-Leagueclub Sporting Pelt 3D-geprinte implantaten voor het menselijk lichaam. Zijn baas begreep meteen dat dit voor de handballer een unieke kans was en gaf meteen toestemming voor de trip.

Thijs van Leeuwen groeide in de wedstrijd tegen Montenegro uit tot . De voormalige doelman van BFC, Lions en Bevo pakt veertig procent van de schoten. “Ik denk dat het echt het hoogtepunt is van mijn handbalcarrière”, zei Van Leeuwen na afloop.

Vanwege eerdere besmettingen zitten ook Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Dennis Schellekens, Bart Ravensbergen, Rutger ten Velde, keeperstrainer Gerrie Eijlers en bondscoach Erlingur Richardsson in isolatie. Zondag kwamen daar Samir Benghanem, Jasper Adams, Kay Smits en fysiotherapeut Robert Baardse bij.

Van Leeuwen geeft aan dat het probleem van de vele besmettingen niet alleen bij Nederland speelt: “Alle ploegen hebben hiermee te maken. Wij trainen niet meer om niet nog meer besmettingen te krijgen. Sinds kort hebben we ook allemaal een eigen kamer. Samen eten is er ook niet meer bij, we zitten in kleine groepjes aan tafel.” Ook de Duitse handbalploeg heeft veel besmettingen in de selectie. Net zoals Nederland tellen ook zij twaalf besmettingen binnen de groep.

:

Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om voor de laatste twee wedstrijden in de hoofdronde nog spelers op te roepen. De handbalmannen wonnen zaterdag hun tweede wedstrijd in de hoofdronde tegen Montenegro (34-30). Donderdag werd er verloren van olympisch kampioen Frankrijk: 34-24. Maandag speelt Oranje tegen Denemarken, twee dagen later is Kroatië de laatste tegenstander.

Bron: 1Limburg Sportnieuws