Home > Gehavend Oranje verliest van Denemarken

Gehavend Oranje verliest van Denemarken

jan 24, 2022 | 1Limburg, Sport

Het was voor de Nederlandse handballers de tweede nederlaag in de hoofdronde van het EK in Hongarije en Slowakije.

Oranje kon in het duel met de wereldkampioen geen gebruik maken van topscoorder Kay Smits. De Gelener moest evenals Lions-speler Jasper Adams vanwege een positieve coronatest in isolatie. De Nederlandse ploeg kampt sinds begin van dit toernooi met een corona uitbraak.

In totaal zijn er dertien personen van de Nederlandse afvaardiging besmet of besmet geweest. Eerste doelman Bart Ravensbergen werd net als in de wedstrijd tegen Montenegro vervangen door Thijs van Leeuwen. De doelman uit Beek is tijdens dit toernooi als invaller ingevlogen. Robin Schoenaker keerde terug in de ploeg. Hij testte na zeven dagen isolatie eindelijk negatief op corona en mocht weer meedoen.

Tegenstander Denenmarken is door de zege al op 8 punten gekomen en zeker van een plek in de halve finales. Oranje blijft op 2 punten staan en heeft alleen nog een wedstrijd tegen Kroatië voor de boeg. De wedstrijd om de vijfde en zesde plek is voor de Nederlandse ploeg niet meer haalbaar.

De uit Sittard afkomstige Ivar Stavast kreeg in het duel met de Denen veel speeltijd. Hij scoorde vier treffers. Luc Steins uit Voerendaal zat een groot gedeelte van de wedstrijd op de reservebank. Dani Baijens was de productiefste speler met zes treffers.

Bron: 1Limburg Sportnieuws