Maandag eiste justitie 4,5 jaar gevangenisstraf tegen de dertiger. Hij wordt verdacht van drugshandel en witwassen.
Het is 15 juli 2021 als politieauto’s het parkeerterrein van de voetbalclub in Spaubeek betreden en een geparkeerde Renault vastrijden. Achter het stuur van die auto zit Heerlenaar Mohamed, op de achterbank zit Bart P. (35). In de auto vindt de politie zo’n zes kilo cocaïne en heroïne. Later die dag vinden agenten nog eens anderhalve kilo harddrugs en 103.660 euro cash in Mohameds woning.
De politie omsingelt de auto niet toevallig. Op dat moment wordt Mohamed al maanden in de gaten gehouden; zijn telefoon is getapt, zijn belgeschiedenis uitgeplozen en via een peilbaken onder zijn auto heeft de politie maandenlang zijn reisbewegingen gevolgd.
Dat onderzoek is gestart na vijf anonieme meldingen over de handel en wandel van Mohamed. Hij wordt in die meldingen omschreven als een grote drugsdealer die banden onderhoudt met Marokko en Zuid-Amerika. Mohamed zou bovendien gelieerd zijn aan de ‘Heerlense mocro maffia’.
Ruim een half jaar na zijn arrestatie heeft Mohamed de kans gekregen de rechter zijn kant van het verhaal te vertellen. “Ik zat in de auto, de drugs lagen in die auto, dan zijn die drugs van mij. Simpel”, erkent hij. Het grote geldbedrag dat na zijn arrestatie in zijn woning is gevonden, is naar eigen zeggen geen drugsgeld. “Verdiend met mijn klusbedrijf en geleend van familie en vrienden.”
Politie en justitie hebben bovendien fouten gemaakt tijdens het onderzoek, claimt advocaat Yehudi Moszkowicz. Volgens de advocaat zijn er opsporingsmethodes gebruikt zonder de juiste toestemming. “Dat moet consequenties hebben. “, vindt Moszkowicz.
De advocate van medeverdachte Bart, Sandra Carli, zet in op vrijspraak. “Hij stapte in de auto, maar kon hij weten dat er drugs in de auto lagen?” Er zit dna van Bart op de tas waarin drugs is gevonden en op folie waarin de drugs gewikkeld waren. “Maar hij kan zijn ingestapt en die tas hebben verplaatst. Het zegt niets over zijn wetenschap over drugs in de auto”, zegt Carli.
Op 7 februari doet de rechter uitspraak. Wat er die dag uit de koker komt, weet Mohamed uiteraard nog niet. Hij wil wel alvast iets uit de wereld helpen. “Ik en de Heerlense mocro maffia? Ik weet niet eens of dat bestaat. En als er zoiets als een Heerlense mocro maffia bestaat, wil ik er niet mee geassocieerd worden.”
Bron: 1Limburg Nieuws