Home > Fortuna Sittard wil zich nog op drie posities versterken

Fortuna Sittard wil zich nog op drie posities versterken

jan 24, 2022 | 1Limburg, Sport

Ars is deze weken “dag en nacht” bezig om het elftal te versterken, zei hij in het L1-programma .

Fortuna Sittard bevindt zich in degradatiezorgen. Na 20 wedstrijden staat de Sittardse formatie op de 17e plaats, een plek die over 14 wedstrijden rechtstreekse degradatie zou betekenen. Zondag werd er met 2-1 verloren van concurrent RKC Waalwijk. In die wedstrijd viel vooral de zwakke eerste helft op. In de hectiek moet Ars het hoofd koel houden op zoek naar de gewenste versterkingen.

:

Daarbij zet de technisch manager hoog in. Zo heeft Fortuna contact gehad met Mohamed Ihattaren, die niet aan het voetballen komt bij Juventus. “Het is iets wat voorbij is gekomen. Daarover zijn we in gesprek geweest. Er waren opties die voor hem beter waren”, bevestigt Ars de berichtgeving van . Ihattaren wordt de laatste dagen met name gelinkt aan Ajax.

Fortuna Sittard trok deze transferperiode tot nu toe alleen doelman Michael Verrips aan. Volgens Ars is het vinden van spelers niet eenvoudig. “Wij willen uiteraard zo snel mogelijk ons team compleet hebben. Maar als we een speler halen, moet hij ook het verschil maken.” Ars heeft ook al met meerdere spelers gesproken. “We hebben zoom-calls met spelers gehad om ze te overtuigen van onze filosofie. We waren ook een keer dichtbij met een speler, maar toen kwamen er bij zijn club twee coronagevallen, waardoor hij niet weg mocht.”

Ook de laatste dagen is Ars druk bezig, zo zegt hij. Ars heeft tot en met 31 januari om nog spelers naar Fortuna te halen. “We kijken naar een spits, rechtervleugelaanvaller en een centrale verdediger.”

Voor zijn aankopen overlegt Ars met trainer Sjors Ultee en Ogan Torhan, de technische rechterhand van voorzitter Isitan Gün. “Met hen doe ik de voetbaltechnische zaken en bespreken we de spelers. Dus de beslissingen nemen we met zijn allen.” Ars is vooral bezig met bellen, mailen, het bekijken van beelden van potentiële spelers en het overleggen met scouts.

Terwijl spelers moeten worden aangetrokken, probeert Ars ook de huidige spelersgroep compleet te houden. Diverse media melden dat het Engelse Millwall onlangs 1,3 miljoen euro heeft geboden voor Zian Flemming. Ars wil dat bedrag niet bevestigen, maar hoopt Flemming binnenboord te houden. “Uiteindelijk is alles te koop, maar Zian is buiten zijn voetbalkwaliteiten ook belangrijk in de kleedkamer. Hij is een aanjager voor het team met zijn mentaliteit.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws