Home > Betaald voetbal wil meer fans in stadions

Betaald voetbal wil meer fans in stadions

jan 25, 2022 | 1Limburg, Sport

Ook de vier Limburgse clubs, Fortuna Sittard, MVV Maastricht Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo, hebben het statement ondertekend.

Maandag lekte uit dat het kabinet bij buitenevenementen een derde van de capaciteit weer wil toelaten. Daardoor kunnen ook voetbalstadions weer worden geopend, maar met een beperkt aantal toeschouwers. De clubs vinden het voorstel van het kabinet “een voorstel zonder perspectief”. “Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld”, zeggen de betrokken partijen.

De organisaties willen meedenken over oplossingen, maar stellen wel een duidelijke eis. “Voor ons is het alleen acceptabel om met een derde te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal twee derde bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren.”

Afgelopen week gaven MVV Maastricht en VVV-Venlo al aan dat zo snel mogelijk weer publiek moet worden toegestaan in de stadions. MVV liet zelfs weten sowieso fans toe te laten in de derby met VVV-Venlo op 4 februari. De club liet weten dat de financiële urgentie zwaarder weegt dan de coronamaatregelen. VVV-Venlo zei in gesprek te zijn met burgemeester Antoin Scholten.

:

Dinsdagavond geven premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Naar verwachting worden er versoepelingen aangekondigd. Naast het toestaan van publiek bij buitenevenementen zouden ook binnenevenementen weer publiek mogen ontvangen met een maximum van 1250. Daarnaast zouden ook de horeca en de cultuursector weer open mogen tot 22:00 uur.

Bron: 1Limburg Sportnieuws