Home > Verdachte partnermoord sloeg al eerder vriendin dood

Verdachte partnermoord sloeg al eerder vriendin dood

jan 25, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat blijkt uit stukken van L1. Justitie vermoedt dat het nieuwe slachtoffer, een 55-jarige vrouw, op 2 september om het leven is gebracht.

Slachtoffer Jantien, Jamila voor intimi, had een relatie met Ahmed. De twee woonden niet samen. Ahmed had zijn woning in Heerlen, Jantien haar appartement in de Laurierstraat in diezelfde stad. De politie bracht op 8 september een bezoek aan dat appartement, nadat bekenden Jantien al even niet meer hadden gezien of gehoord. Daar troffen agenten haar levenloze lichaam aan.

Ze is vermoedelijk met een hamer om het leven gebracht. De pathologisch arts vond meerdere schedelfracturen. Het moordwapen is tot op heden niet gevonden. Ahmed werd als partner van Jantien al gauw als verdachte aangemerkt en die verdenking groeide toen hij verdween na haar dood. Hij meldde zich op 11 oktober alsnog bij de politie en zit sindsdien in voorarrest.

Vooralsnog heeft Ahmed niets verklaard bij de politie. Zijn strafblad spreekt voorlopig niet in zijn voordeel. In juli 2007 mishandelde hij zijn toenmalige vriendin zo vaak en zo zwaar dat zij overleed. ‘Ze is overleden aan multi-orgaan-falen, ontstaan door excessief, heftig uitwendig mechanisch, stomp, botsend geweld’, staat in een rapport over haar dood.

Net als Jantien dat volgens getuigen deed, had Ahmeds vorige vriendin ook aan haar omgeving verteld hoe bang ze voor hem was. De rechter die hem in 2009 veroordeelde, stond te kijken van Ahmeds houding ten opzichte van zijn handelen. ‘Uit verhoren van verdachte bij de politie en uit zijn houding en verklaringen ter terechtzitting blijkt niet dat verdachte ook maar enige compassie met het lijden en overlijden van het slachtoffer had of heeft gehad.’

Justitie wil niets zeggen over de eerdere veroordeling van Ahmed. Ook zijn advocaat Alper Cinar wil op dit moment niet reageren. Phil Boonen, advocaat van de nabestaanden, noemt de onthulling over Ahmeds eerdere veroordeling ‘schokkend’. “Hij is officieel natuurlijk verdachte, maar we kunnen niet voorbij aan zijn verleden van geweld binnen relaties. Dan wordt het bijna een optelsom.”

Op dit moment wordt de vijftiger uit Heerlen onderzocht in psychiatrische observatiekliniek Pieter Baan Centrum. Er is nog geen procesdatum ingepland.

Bron: 1Limburg Nieuws