Home > Twee finaleplaatsen voor Sam Schröder bij Australian Open

Twee finaleplaatsen voor Sam Schröder bij Australian Open

jan 25, 2022 | 1Limburg, Sport

In het dubbelspel bereikte Schröder voor het eerst de finale van de Australian Open.

In het enkelspel moest Schröder twee wedstrijden winnen om de finale te bereiken. In de kwartfinale won hij van de Amerikaan David Wagner met 6-1 en 6-3. In de halve finales had hij minder dan een uur nodig om thuisspeler Heath Davidson te verslaan: 6-1 en 6-2.

In de finale is opnieuw een Australiër de tegenstander. Dat is de als eerste geplaatste Dylan Alcott. Die finale wordt waarschijnlijk donderdag gespeeld.

In het dubbelspel bereikte Schröder samen met dubbelpartner Niels Vink de finale door het Australische duo Dylan Alcott en Heath Davidson te verslaan. De eerste set werd eenvoudig gewonnen door de Nederlanders met 6-1. In de tweede set ging het gelijk op en moest een tiebreak de beslissing brengen. Die werd gewonnen door Schröder en Vink.

In de finale treft het Nederlandse duo de Brit Andy Lapthorne en de Amerikaan David Wagner. Die finale staat woensdagochtend op het programma.

Schröder wist nog geen titel te winnen op de Australian Open. In 2021 bereikte hij wel de finale van het enkelspel, maar die verloor hij van Dylan Alcott, de tegenstander van komende donderdag.

Bron: 1Limburg Sportnieuws