Home > Coronagolf is niet bij te houden, aantal opnames stijgt weer

Coronagolf is niet bij te houden, aantal opnames stijgt weer

jan 25, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De cijfers blijven steken op maandag. Een vergelijking met een week eerder gaat hierdoor niet op.

Wel is vrijwel zeker dat een nieuw weekrecord is geboekt wat het aantal nieuwe besmettingen betreft. Van woensdag 19 tot en met maandag 24 januari, dus in een tijdsbestek van zes dagen, zijn in Limburg 16.651 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Een week eerder ging het om bijna 10.000 besmettingen in zeven dagen tijd.

Landelijk zijn de cijfers ook niet geheel compleet. In de afgelopen zeven dagen zijn 366.120 positieve tests geregistreerd, het hoogste weektotaal ooit. Dat is ruim 50 procent hoger dan een week eerder. Maar het werkelijke aantal is hoger, want de achterstand is opgelopen tot zo’n 60.000 gevallen. Dit zijn besmettingen die al wel bevestigd zijn, maar die nog niet zijn geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit betekent dat er in werkelijkheid waarschijnlijk ongeveer 420.000 positieve tests waren.

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt ook, voor het eerst sinds begin december. In de afgelopen week waren de klachten van 855 coronapatiënten zo ernstig dat ze in een ziekenhuis belandden. De week ervoor waren er (na correctie) 741 opnames. Van de 855 kwamen er 65 op een intensive care terecht. Dat is wel minder dan de 99 van de week ervoor.

Het aantal gemelde sterfgevallen blijft vrijwel gelijk. Het RIVM kreeg bericht dat 61 mensen aan de gevolgen van hun besmetting zijn overleden, tegen 63 in de week ervoor. Het is niet verplicht om het overlijden van een coronapatiënt te melden, dus het werkelijke aantal kan hoger zijn.

Bron: 1Limburg Nieuws