Home > Bijna alles weer open tot tien uur ’s avonds

Bijna alles weer open tot tien uur ’s avonds

jan 25, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf woensdag dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren. De openingstijden zijn vanaf 5:00 uur in de ochtend tot 22:00 uur in de avond.

Daarnaast mogen sportwedstrijden buiten eigen clubverband weer en is publiek bij alle sportwedstrijden welkom. Er geldt ook een versoepeling van het quarantaineadvies voor kinderen tot 18 jaar. Op dinsdag 8 maart besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

Het aantal besmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine, zo vertelde premier Mark Rutte. Naar verwachting zal het aantal coronapatiënten stijgen door deze versoepelingen. Toch heeft het kabinet besloten dat, ondanks de risico’s en onzekerheden, deze grote stap verantwoord gezet kan worden. Rutte: “Want nog langer met maatregelen leven die ons dagelijks leven beperken, beschadigt ook onze gezondheid én de samenleving.”

Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

Ook dequarantaineregels worden versoepeld. Zo is het niet meer nodig om in quarantaine te gaan na contact met een positief getest persoon als daarna geen klachten optreden. Ook wie langer dan een week geleden een boosterprik heeft gekregen of korter dan acht weken geleden positief is getest, hoeft niet in isolatie.

Voor een overzicht van alle maatregelen kun je klikken.

Bron: 1Limburg Nieuws