Home > Bak grind over auto A2: automobilisten ontsnappen aan erger

Bak grind over auto A2: automobilisten ontsnappen aan erger

jan 26, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Een van de automobilisten, die anoniem wil blijven, deed dinsdag aangifte van poging tot doodslag. Eerder deed hij al aangifte van vernieling, bevestigt de politie. Zwaar aangeslagen van het incident deelt hij via zijn vader zijn ervaringen. Ook de chauffeur van de andere getroffen auto deed aangifte van poging tot doodslag.

Het is in de nacht van zaterdag op zondag rond 1:30 uur als een van de twee getroffen automobilisten, een 34-jarige man met een bijrijder, in zuidelijke richting op de A2 rijdt. Hij ziet ter hoogte van de Ellerbrug in Ell lichten van fietsen en brommers. “Maar hij kon nooit vermoeden wat daarna zou gebeuren”, zegt de vader van het slachtoffer. “Jongeren op een brug schraapten grind bij elkaar, deden dat in een emmer en gooiden het meters omlaag richting de passerende auto’s. De klap was enorm.”

Ook aan de andere kant van de brug zijn sporen van bij elkaar geveegd grind zichtbaar. Dat roept de vraag op of meer mensen last hebben gehad van de stenengooiers. Vooralsnog blijft het bij twee meldingen, maar mogelijk melden zich meer mensen. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor.

Door snel handelen van de 34-jarige bestuurder en de bijrijder is erger voorkomen. “Ze reden 130 kilometer per uur. Je kunt je dan wel voorstellen wat voor een knal dat geeft. Ze zagen niks meer, maar godzijdank hebben ze de auto tot stilstand kunnen krijgen”, vertelt de vader van het slachtoffer.

De schade aan de auto bedraagt duizenden euro’s, maar de mentale impacts groter, zo zegt de vader. “Dat uit zicht in angst, radeloosheid en nachtmerries. Ik wil graag dat deze mensen beseffen dat dit een levensgevaarlijke actie was en dat dit nooit meer voorkomt.”

De auto was zo goed als nieuw. Om de schade vergoed te krijgen, moeten de slachtoffers bewijzen dat deze daadwerkelijk afkomstig is van de mensen die het grind omlaag gooiden. “Dat is natuurlijk wrang, want de daders zijn niet gepakt. In plaats van dit ongeval een plekje te geven, zijn we nu bezig met administratie. We hopen dat de politie met hulp van camerabeelden en het uitpeilen van telefoons de daders snel oppakt.”

Het is niet de eerste keer dat jongeren in Ell toeslaan. In december werden op de Velterbrug, die op twee kilometer ligt van de Ellerbrug, verkeerslichten vernield. Ook de daders van die actie zijn niet gepakt. De verkeerslichten werden een paar maanden daarvoor geplaatst om de situatie op de brug veiliger te maken.

Bron: 1Limburg Nieuws