Home > Koningsdag Maastricht gaat nog door: ‘Met veel mensen’

Koningsdag Maastricht gaat nog door: ‘Met veel mensen’

jan 26, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Hoe die er precies uitzien, is niet bekend. Maar de burgermoeder heeft goede hoop: “We hebben van alles klaar liggen voor de verschillende mogelijkheden. Wat mij betreft gaan we er een hele mooie Koningsdag van maken.”

De gemeente heeft de afgelopen twee jaar goed nagedacht hoe Koningsdag gevierd kan worden, want volgens Penn-te Strake verdient Maastricht een Koningsdag. “En dat betekent dat het een feest van én voor de stad moet zijn, maar wel met veel mensen. Ik vind niet dat dat prachtige Maastricht tot het recht komt als je het digitaal doet.”

De burgemeester is positief gestemd over het feest rondom de verjaardag van de koning. “Als ik kijk naar de ontwikkelingen nu, dan heb ik goede hoop dat er echt heel veel kan. Maar de kans dat iedereen zomaar vrij kan bewegen, acht ik klein.” En dat heeft natuurlijk te maken met de anderhalve meter afstand. Ook tijdens de persconferentie dinsdag werd duidelijk dat we die maatregel nog niet kunnen loslaten. Penn-te Strake kijkt met een positief gevoel terug. “De boodschap was helder. Het is fijn dat het kabinet een stevige en gedurfde stap zet. Het getuigt van hoop.”

Met het oog op vastelaovend moeten Limburgers rekening houden dat in bomvolle kroegen dit jaar weer niet mogelijk is. Maar wat kan dan wel? Dat is nog de grote vraag aangezien de horeca gewoon tot 22:00 uur open is. Diverse carnavalsburgemeesters hebben aangegeven uiteindelijk samen op te willen trekken. Op die manier hopen ze een lappendeken van verschillende regels per regio te voorkomen. Later deze week volgt er een gesprek met justitieminister Dilan Yesilgöz.

Bron: 1Limburg Nieuws