Home > Optochten Sittard afgeblazen vanwege coronamaatregelen

Optochten Sittard afgeblazen vanwege coronamaatregelen

jan 26, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat meldt de stichting Optoch Kommitee Zitterd, die de jaarlijkse stoeten organiseert.

De grote optocht op 27 februari en de kinderoptocht op 20 februari zijn ‘ongeplaceerde evenementen’, die mogen voorlopig nog niet plaatsvinden. De stichting heeft daarom besloten de optochten af te blazen. Er is door de organisatie wel onderzocht of er in andere vormen een optocht kon plaatsvinden. “Feit is dat beide optochten steevast tienduizenden bezoekers naar de Sittardse binnenstad trekken. Het houden van 1,5 meter afstand en het toepassen van toegangscontrole blijkt dan praktisch en organisatorisch onmogelijk”, schrijft Optoch Kommitee Zitterd.

De stichting is teleurgesteld dat ze het besluit moeten nemen. Ze hopen dat in 2023 de optochten wel door kunnen gaan. De organisatie gaat samen met andere carnavalsverenigingen in gesprek over een eventueel alternatief evenement.

Door dit besluit is het de derde keer op rij dat de optochten niet door de Sittardse binnenstad trekken. In 2020 was het een storm dat roet in het eten gooide. In 2021 werd het, net als nu, door de coronacrisis afgelast.

Bron: 1Limburg Nieuws