Home > Sam Schröder verliest dubbelfinale Australian Open

Sam Schröder verliest dubbelfinale Australian Open

jan 26, 2022 | 1Limburg, Sport

Een supertiebreak bracht de beslissing in Melbourne.

Schröder en Vink kenden een goede eerste set. Na een wat stroeve start en een 0-2 achterstand wist het Nederlandse duo zes games op rij te winnen en daardoor de eerste set overtuigend binnen te slepen: 6-2.

In de tweede set kwamen Schröder en Vink weer slecht uit de startblokken. De Amerikaan en Brit namen wederom een 2-0 voorsprong. Dit keer wisten Schröder en Vink niet terug te komen en verloren ze de set met 6-4. Daardoor moest een supertiebreak de beslissing brengen.

In die supertiebreak gaat het om wie als eerste tien punten weet te scoren. Opnieuw kwamen de Amerikaan en Brit met 2-0 voor, maar Schröder en Vink wisten zich goed te herstellen en scoorden drie punten op rij. Daarna namen Lapthorne en Wagner het initiatief weer over en scoorden ze vier punten op rij. Het bleek het beslissende gaatje te zijn. Want bij een stand van 8-4 kwamen Schröder en Vink nog terug tot 8-7, maar Lapthorne en Wagner wisten even later hun eerste matchpoint te benutten: 10-7.

Donderdag krijgt Schröder opnieuw de kans om een titel te veroveren. Dan speelt hij op het centre court in de Rod Laver Arena de enkelspelfinale tegen Dylan Alcott.

Bron: 1Limburg Sportnieuws