Home > Kwartet veroordeeld voor liefdesoverval: ‘Knal je overhoop’

Kwartet veroordeeld voor liefdesoverval: ‘Knal je overhoop’

jan 26, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het mannelijke slachtoffer had een kortstondige relatie met één van de vrouwelijke overvallers. Die wilde hem naar eigen zeggen een lesje leren.

De 21-jarige vrouw drong in de nacht van 9 februari de woning van haar oude vlam binnen. Die lag daar te slapen met zijn nieuwe partner. De twee slachtoffers kregen een wapen op zich gericht, de man zou zelfs met dat wapen tegen zijn hoofd zijn geslagen. Daardoor verloor hij het bewustzijn. De rechter acht bewezen dat zijn ex-vriendin degene met het wapen was.

Volgens de slachtoffers riep ze tegen het vrouwelijke slachtoffer: ‘Vieze hoer, ik knal je overhoop, ik schiet je af.’ Het vuurwapen bleek overigens nep.

Deze vrouwelijke verdachte is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor de gewapende overval. Een mannelijke medeverdachte, die haar tijdens de overval vergezelde en een moker bij zich droeg, kreeg vier jaar gevangenisstraf. Zijn straf is hoger dan die van de ‘planmaker’, omdat hij met de moker een ruit insloeg en de anderen via die weg toegang tot de woning verschafte. Advocaat Arthur Vonken laat weten niet in hoger beroep te gaan.

Twee anderen die de woning zijn binnengedrongen, kwamen er vanwege hun kleinere rol tijdens de overval beter vanaf. Zo kreeg een tweede vrouwelijke verdachte op verzoek van advocaat Alper Cinar jeugddetentie opgelegd. Ze kreeg ruim één jaar jeugdgevangenis, maar de helft van die straf is voorwaardelijk opgelegd.

De vierde overvaller, een jonge man, kreeg bijna twee jaar gevangenisstraf. Het grootste deel van die straf is echter voorwaardelijk opgelegd. “Hij hoeft dus niet meer terug naar de gevangenis”, zegt zijn advocaat Wesley Houben.

Bron: 1Limburg Nieuws