Home > Fortuna Sittard wint oefenduel van NEC

Fortuna Sittard wint oefenduel van NEC

jan 27, 2022 | 1Limburg, Sport

Richie Musaba en Ben Rienstra maakten de Sittardse doelpunten.

Bij NEC deed kersverse aanwinst Wilfried Bony nog niet mee in het oefenduel. In de 26e minuut kwamen de Nijmegenaren op voorsprong. Uit een afgeslagen hoekschop volleerde Rodrigo Guth keihard binnen. Enkele minuten later trok Fortuna de stand alweer gelijk via Richie Musaba. Die kopte raak uit een hoekschop. Het leek het begin van een doelpuntrijke middag, maar er vielen geen doelpunten meer in de eerste helft: 1-1.

Kort na rust kreeg NEC wat mogelijkheden, maar was het Fortuna Sittard dat op voorsprong kwam. Ben Rienstra kopte de bal in een leeg doel na een fout van NEC-doelman Robin Roefs. Fortuna wist daarna redelijk makkelijk stand te houden en de oefenzege binnen te slepen: 1-2.

Vanwege de interlandperiode speelt Fortuna Sittard komend weekend geen wedstrijden, daarom werd de geheime oefenwedstrijd ingepland. De ploeg van Sjors Ultee speelt op 5 februari de eerstvolgende wedstrijd in de competitie tegen SC Heerenveen. Daarin hoopt Fortuna belangrijke punten te pakken in de strijd tegen degradatie. Fortuna staat op de 17e plek in de Eredivisie.

Bron: 1Limburg Sportnieuws