Home > Tweede slachtoffer ‘grindgooiers’ A2: ‘Het was een hagelbom’

Tweede slachtoffer ‘grindgooiers’ A2: ‘Het was een hagelbom’

jan 27, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Zondagnacht gooiden onbekenden vanaf de Ellerbrug de inhoud van een bak grind omlaag. Beide slachtoffers bleven ongedeerd, maar zijn aangedaan over de gebeurtenis. De politie bevestigt dat beide mannen aangifte hebben gedaan van poging tot doodslag.

:

De Roermondenaar reed zondagnacht rond 01.30 uur met drie andere inzittenden in zuidelijke richting op de A2. “Ik was de bob. Met drie vrienden kwamen we terug vanuit Eindhoven. Ineens hoorden we een enorme knal. Het leek wel een hagelbom”, vertelt hij. Eerst dacht de man aan een strooiwagen die de knal en de versperring van het zicht veroorzaakte. “Maar toen ik eenmaal weer iets kon zien, was er geen enkel voertuig te bekennen op de snelweg. Op het viaduct zag ik nog rode lichten, maar meer heb ik niet kunnen zien.”

Zijn vermoeden is dat het gaat om een kwajongensstreek. “Ik snap dat ze me niet dood willen, maar het is een geluk bij een ongeluk dat het zo is afgelopen. En ze hebben het dus bij minimaal twee auto’s gedaan. Je vraagt je af waar dit eindigt? Gaan ze de volgende keer met een baksteen gooien? Nu, een paar dagen later, besef ik pas wat er gebeurd is. Ik ben blij dat we er nog allemaal zijn.”

Omdat de man voor een eventuele uitkering van de verzekering wilde uitsluiten dat die nacht geen strooiwagen reed op de brug, klopte hij bij de gemeente Leudal aan. Daar hoorde hij dat er nog een slachtoffer was. Ze kwamen met elkaar in contact en spraken over het voorval. “We zijn echt aangedaan. Het begint ook steeds meer aan me te vreten. Door er samen over te praten, kunnen we het een plekje geven.”

Een schade-expert zegt dat de reparatiekosten voor zijn auto minimaal 12.000 euro zijn. “Het probleem is dat de daders niet gepakt zijn. Dan keert de verzekering niets uit. Maar omdat er ook een ander slachtoffer is die op precies hetzelfde moment schade heeft opgelopen, hebben we toch nog kans dat we iets terug krijgen.”

Vooralsnog ontbreekt elk spoor van de daders. “Ik denk dat ze makkelijk op te sporen moeten zijn via gps-signalen. Ik hoop echt dat de politie werk maakt van deze zaak, voordat deze mensen anderen meer kwaad doen.”

Bron: 1Limburg Nieuws