Home > Politie grijpt in: drie aanhoudingen bij actie in Sterrebos

Politie grijpt in: drie aanhoudingen bij actie in Sterrebos

jan 28, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De politie waarschuwt dat iedereen die het betreffende gebied bezoekt of verlaat, zal worden opgepakt. Er zijn inmiddels verboden-toegang-bordjes geplaatst in het deel waar de actievoerders actief zijn. Hierdoor kan de politie optreden tegen de demonstranten.

Een tiental milieuactivisten van actiegroepen uit het hele land, zoals Extinction Rebellion en Red het Sterrebos, hangt in bomen of hangmatten. Ook zitten er diverse actievoerders op de grond. De groep wil voorkomen dat VDL Nedcar daar bomen kapt om een uitbreiding van een fabriek te realiseren.

De autofabriek wil namelijk in het Sterrebos een nieuwe productielijn neerzetten, maar daar zijn de milieuactivisten het absoluut niet mee eens. VDL Nedcar wil 7 hectare van het Sterrebos kappen om de uitbreiding te realiseren.

De gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren kondigden donderdag al een noodbevel af. Daarmee verhinderde de politie acties en demonstraties rond de fabriek. De actiegroepen trokken zich niks aan van het noodbevel en slaagden erin het bos te bezetten.

Bron: 1Limburg Nieuws