Home > Familie Verstappen: ‘De straf is natuurlijk nooit genoeg’

Familie Verstappen: ‘De straf is natuurlijk nooit genoeg’

jan 28, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Jos Brech (59) is vrijdagmiddag tot 16 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky Verstappen in 1998. Het Hof is daarmee strenger dan de rechtbank Limburg, door wie Brech eerder al werd veroordeeld. Toen kreeg hij 12,5 jaar gevangenisstraf.

Vlak na de uitspraak reageerde Berthie: “Je zit zo vol met emoties en spanning dat je echt goed moet nadenken wat er eigenlijk gezegd wordt. Maar toen we die 16 jaar hoorden, viel er echt iets van ons af. We hadden natuurlijk op meer gehoopt want het is natuurlijk nooit genoeg. We krijgen Nicky er niet mee terug.”

Volgens het Hof is er voldoende bewijs dat Brech het elfjarige jongetje in augustus 1998 heeft ontvoerd op de Brunssummerheide, waar Nicky op zomerkamp was. Het jonge slachtoffer werd later in een dennenbomenperceel teruggevonden. Zijn pyjama- en onderbroek zaten binnenstebuiten en achterstevoren. Op deze kleding zijn tientallen dna-sporen gevonden. De advocaat van Brech liet meteen na het arrest weten in cassatie te gaan.

Bron: 1Limburg Nieuws