Home > DJ-tweeling uit Wijlre headliner op World Expo Dubai

DJ-tweeling uit Wijlre headliner op World Expo Dubai

jan 29, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Daarmee delen ze de eer met grote namen zoals The Black Eyed Peas, Armin van Buuren en Mariah Carey. “Als iemand vroeger had gezegd dat ik later als hoofdact zou draaien samen met Ivo, dan had ik ‘m denk ik wel voor gek verklaard. Eigenlijk is het onwerkelijk”, vertelt Remco.

De World Expo is een internationale tentoonstelling waar prestigieuze innovatieprojecten worden gepresenteerd. Daarnaast maken grote kunstenaars en artiesten er hun opwachting. “De Expo is onvoorstelbaar groot. Alleen al backstage. Het lijkt wel alsof je op een luchthaven belandt daar.” Ook het podium waar de tweeling mag draaien is van formaat. “Ik heb echt nog nooit zoveel special effects gezien”, deelt Remco.

Een reeks van gebeurtenissen leidde ertoe dat de Morello Twins in december last-minute werden gepolst voor een acte de presence bij het evenement. Na een optreden werd het duo gevraagd voor een debuut op World Expo. Dat beviel zo goed, dat ze op zaterdagavond geprogrammeerd zijn als headliner.

Als Morello Twins hebben Ivo en Remco al opgetreden in onder andere de Verenigde Staten, China, Canada en India. Hun muziek, house met elementen uit de popmuziek, is “muziek voor het publiek. Met dingen die ze kunnen meezingen”, zegt Remco.

De eeneiige tweeling groeide op in Wijlre, waar ze al van kinds af aan bezig zijn met muziek. “We zijn opgegroeid in het groene landschap hier, tussen de bossen. Dan sta je opeens in Dubai tussen de wolkenkrabbers”, glundert Remco. Zijn broer Ivo treedt er niet alleen op, hij woont ook in Dubai. Daar werkt hij voor een entertainment- en boekingskantoor. Ze regelen alles zelf: van het management tot de boekingen.

Hoewel de twee in andere landen wonen, maakt de muziek de tweeling onafscheidelijk. “Het is uniek dat je zoiets samen mag meemaken, als broers zijnde”, vindt Remco. De twee zijn al sinds de basisschool een muzikaal duo. Volgens hun vader, John Lemmerlijn, begon het al bij hun communie. “Toen hebben we een discolamp voor ze gekocht. Dat was je van het.En tja, toen moest er ook muziek bij.”

Het evenement World Expo duurt nog tot 31 maart en zal naar verwachting 25 miljoen bezoekers trekken.

Bron: 1Limburg Nieuws