Home > Actievoerders Sterrebos worden weer bevoorraad

Actievoerders Sterrebos worden weer bevoorraad

jan 29, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat heeft Red het Sterrebos zaterdag aan het eind van de ochtend laten weten.

Eerder deed de protestgroep een oproep om de bevoorrading voor de activisten door te laten: “Eten en drinken is een mensenrecht. We roepen de politie en gemeente dus op om proviand door te laten.” De actievoerders hangen sinds vrijdagmorgen in de bomen van het bos, dat moet wijken voor de uitbreidingsplannen van de autofabriek.

Over de manier waarop de actievoerders precies bevoorraad moeten worden, maakt de politie afspraken met Red het Sterrebos. ““Op die afspraken zullen we ook toezien. Het is niet de bedoeling dat mensen uit vrije overweging naar het Sterrebos komen en eten en drinken brengen. De actievoerders bevinden zich nog steeds op privéterrein. Daar hebben mensen niets te zoeken”, laat de gemeente Sittard-Geleen weten.

De gemeente Sittard-Geleen en de politie zeggen de actievoerders te gedogen en dat er geen plannen zijn het bos op korte termijn te ontruimen. Het gebied wordt sinds vrijdagmorgen bewaakt door politie en beveiligers van VDL. Het terrein is met ‘Artikel 461’-bordjes afgezet. Mensen die het desondanks willen betreden worden tegengehouden of aangehouden. Dat gebeurde inmiddels tien keer sinds de bezettingsactie vrijdagmorgen begon. Drie mensen werden vrijdag opgepakt, zij zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Bron: 1Limburg Nieuws