Home > Negentien demonstranten in afgesloten Sterrebos opgepakt

Negentien demonstranten in afgesloten Sterrebos opgepakt

jan 30, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het bos werd eerder door de politie afgesloten, omdat het om een privéterrein gaat. VDL Nedcar is eigenaar van het gebied.

De activisten hebben nu een gebiedsverbod opgelegd gekregen en moeten zich binnenkort voor de kantonrechter verantwoorden. Een politiewoordvoerder geeft aan dat de mensen in de bomen niet zijn opgepakt. Het gaat om andere betogers die in het gebied waren. De woordvoerder weet niet of de mensen die in hangmatten zitten ook worden aangehouden zodra ze naar beneden komen. “Ik weet niet of zij op de hoogte waren dat het verboden gebied is. De bordjes dat het betreden van het gebied niet is toegestaan, zijn pas in de loop van vrijdag geplaatst. Toen waren die activisten al aanwezig.”

Ongeveer vijftien betogers zitten sinds vrijdag in bomen, omdat ze het niet eens zijn dat VDL Nedcar het bos wil kappen. De autoproducent is van plan om zeven hectare bomen met de grond gelijk te maken voor de uitbreiding van de productiehallen.

De Raad van State oordeelde eerder dat de voorbereidingen van de kap gewoon konden doorgaan. Of de bomen ook daadwerkelijk mogen worden gekapt, is nog niet bekend. Daarover doet de hoogste bestuursrechter binnenkort uitspraak in een zaak die door een milieugroepering is aangespannen.

De opgepakte actievoerders zijn op het politiebureau verhoord.

Bron: 1Limburg Nieuws