Home > VVV wint spectaculair van FC Dordrecht

VVV wint spectaculair van FC Dordrecht

jan 30, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Na de overwinning op Dordrecht klimmen de Venlonaren een plekje op de ranglijst en staan daarmee nu op de elfde plaats.

De ontmoeting tegen FC Dordrecht werd gespeeld onder zonnige omstandigheden waarbij de Venlonaren weer konden rekenen op de steun van het publiek in stadion De Koel. Dat zag een strijdlustig VVV dat met aanvallende intenties de twee nederlagen op rij wilde rechtzetten.

Enig punt van kritiek was de staat van de grasmat in De Koel. Dat ondervond ook rechter aanvaller Christian Conteh van Dordrecht bij een gevaarlijke counter in de elfde minuut. In kansrijke positie gleed hij uit en wist de bal al struikelend nog bij zijn topscorer Stijn Meijer te krijgen. Die kon schieten in kansrijke positie, maar zijn bal ging net naast het doel van Delano van Crooij

Dat bleek dan ook meteen het grootste wapenfeit van FC Dordrecht in de eerste helft. VVV had veruit het meeste balbezit en zocht in eerste instantie met afstandsschoten de opening in de defensie van Dordrecht. Joeri Schroijen kreeg in eerste instantie de grootste kans, na een voorzet viel de bal bij de tweede paal voor de voeten van Schroijen. Hij probeerde uit de draai te schieten maar raakte de bal verkeerd.

In de 29ste minuut resulteerde een langdurige aanval van VVV in een goede steekpas van Carl Johansson op Schroijen. Hij zag Nick Venema vrij staan naast zich en gaf hem een niet te missen kans op de 1-0. Ook na het openingsdoelpunt bleven de Venlonaren de sterkere ploeg. Op slag van rust was er uit een corner nog een grote kans op de 2-0. Bij de eerste paal verlengde Stan van Dijck de bal richting Tristan Dekker die van dichtbij stuitte op doelman Liam Bossin.

Ook na rust hielden de Venlonaren grip op de wedstrijd. In de 47ste minuut ging Simon Janssen op avontuur. Na een lange dribbel werd hij binnen de 16 meter van Drodrecht naar de grond gebracht met een penalty als gevolg. Nick Venema kreeg zo de uitgelezen kans om zijn tweede van de middag te maken. Hij schoot de bal door het midden tegen de benen van Bossin die daarmee de 2-0 wist te voorkomen.

De 2-0 viel uiteindelijk alsnog in de 58ste minuut. Huurling Rayan El Azrak van FC Utrecht begon aan een lange solo over de as van het veld. Nadat hij niet aangepakt werd besloot hij zelf te schieten en zag hij de bal laag in de hoek verdwijnen achter doelman Bossin.

Er leek geen enkel vuiltje aan de lucht voor de Venlonaren, maar in een tijdsbestek van tien minuten stond de score weer gelijk. In de 68ste minuut kreeg Dordrecht pas hun eerste kans van de tweede helft via invaller Nikolas Agrafiotis. Hij probeerde een schot van afstand en verraste daarmee Van Crooij in de korte hoek. VVV leek geschrokken van het plotselinge tegendoelpunt, want tien minuten later werd een mislukt schot van Dordrecht opgevangen bij de cornervlag. De voorzet die daaruit volgde werd ingekopt door de andere invaller Seydine N’Diaye voor de 2-2.

Het was de ploeg van Jos Luhukay te prijzen dat ze ondanks de enorme tegenvaller weer de grip op de wedstrijd wisten te krijgen en op jacht gingen naar de overwinning. In de 88ste minuut was er de beloning voor Schroijen. Uit een corner kwam de bal bij de tweede paal bij de vrijstaande Schroijen, die twijfelde niet en schoot in één keer de bal op doel. Het schot werd nog wel gekeerd door doelman Bossin, maar dat gebeurde achter de lijn waardoor Schroijen zijn eerste doelpunt voor VVV mocht aantekenen op een belangrijk moment.

De toeschouwers die weer in het stadion zaten, werden niet teleurgesteld. De spectaculaire wedstrijd werd in de 91ste minuut op slot gegooid dankzij invaller Sven Braken: 4-2. Hij stond op de juiste plek om een goede voorzet van Yahcuroo Roemer af te ronden. Het feestje, daarna, met de fans vertelde alles over de opluchting en blijdschap in De Koel. Aan beide kanten van de hekken.

Bron: 1Limburg Nieuws