Home > Evert Linthorst tekent tot 2024 bij Go Ahead Eagles

Evert Linthorst tekent tot 2024 bij Go Ahead Eagles

jan 30, 2022 | 1Limburg, Sport

Linthorst speelde afgelopen jaar voor Ittihad Kalba FC, op het hoogste niveau in de Verenigde Arabische Emiraten.

De 21-jarige middenvelder doorliep meerdere jaren de jeugdopleiding van VVV-Venlo en PSV en debuteerde op 19 april 2018 namens de Venlonaren in het betaalde voetbal tijdens een uitwedstrijd tegen Ajax. Vorig seizoen verliet hij VVV voor een avontuur in het Midden-Oosten.

Op de website van zijn nieuwe club laat Linthorst weten een goed gevoel te hebben bij Go Ahead Eagles: “Ik heb roots liggen in de omgeving van Deventer”, in Twello, om precies te zijn. Mijn opa van mijn vaders kant is in Twello geboren en getogen, voordat hij als jonge twintiger naar Venlo verhuisde.”

Technisch manager Paul Bosvelt is blij met de komst van Linthorst: “We krijgen met Evert een jonge, talentvolle speler erbij. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij toch al de nodige ervaring. Evert is een veelzijdige middenvelder die daarnaast ook af en toe een doelpunt op zijn naam schrijft.”

Go Ahead Eagles, dat vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde, kent een prima seizoen tot nu toe met een verdienstelijke dertiende plek, na twintig wedstrijden. Maar omdat het verschil met de degradatiezone acht punten is, verwacht Linthorst dat er nog wel wat werk aan de winkel is: “Hopelijk ga ik dit seizoen nog veel minuten maken om Go Ahead Eagles te helpen aan handhaving in de Eredivisie.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws