Home > ANWB: ‘Ga niet de weg op als dat niet nodig is’

ANWB: ‘Ga niet de weg op als dat niet nodig is’

jan 31, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Voor Limburg heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) code geel afgekondigd. Volgens Meteo Limburg is er in deze provincie kans op windstoten van 80 tot 90 kilometer per uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hierdoor hinder ondervinden.

Vanwege storm Corrie is code oranje in Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied en code geel voor de rest van Nederland uitgeroepen. Corrie verwijst naar Corrie van Dijk, de eerste vrouwelijke meteoroloog die in 1964 in dienst kwam bij het KNMI.

Corrie zal volgens een ANWB-woordvoerder vooral tussen 8:00 en 12:00 uur op zijn hevigst zijn. “Waarover ik me het meest zorgen maak zijn lege bestelbussen, auto’s met aanhangers en vrachtwagens zonder vracht. Uit het verleden blijkt dat die vooral voor problemen zorgen. Bestuurders moeten zich goed afvragen of ze wel de weg op moeten gaan”, aldus de voorlichter.

Maar ook kwetsbare weggebruikers zoals motorrijders en fietsers kunnen wat hem beter thuisblijven als het enigszins kan. “Als je de weg niet op hoeft, blijf dan thuis. Of pas in ieder geval je rijgedrag aan.”

Lees de volledige weersverwachting.

Bron: 1Limburg Nieuws