Home > Boa’s: ‘Vier carnaval zonder afstandsregel of blaas het af’

Boa’s: ‘Vier carnaval zonder afstandsregel of blaas het af’

jan 31, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Volgens Richard Gerrits van vakbond BOA ACP is het handhaven van de anderhalve meter afstand tijdens carnaval onmogelijk, vertelt hij maandag aan de .

Gerrits stelt dat er niet genoeg boa’s zijn om te handhaven. Maar ook wanneer dat wel het geval is, staan de boa’s voor een onmogelijke taak. “Je krijgt grote menigtes tegenover je en dat wil je niet. De eigen veiligheid staat voorop.”

Gerrits laat aan de weten twee opties te zien: carnaval nóg een jaar afblazen of carnaval vieren zonder de afstandsregel. Daarnaast stelt hij voor om te kijken of polsbandjes kunnen worden ingezet, zoals eind vorig jaar gebeurde in verschillende steden. Mensen konden hun coronatoegangsbewijs scannen en met hun polsbandje de hele avond in alle kroegen terecht.

De optochten en georganiseerde evenementen zijn vrijwel overal afgelast. Maar de verwachting is dat mensen wel carnaval vieren in de kroegen. De burgemeesters vrezen daarom ook dat de coronamaatregelen moeilijk gehandhaafd kunnen worden.

Minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid heeft dinsdagavond overleg met de burgemeesters Penn-te Strake van Maastricht, Mikkers van Den Bosch en Bruls van Nijmegen. Voorafgaand aan de vergadering zegt de minister: “Er zijn maatregelen en mensen willen graag carnaval vieren. Dat zijn de twee dingen die we zeker weten. We moeten een model vinden om die twee dingen te verenigingen.”

Bron: 1Limburg Nieuws