Home > Oranje met drie Limburgse handbalsters tegen Duitsland

Oranje met drie Limburgse handbalsters tegen Duitsland

jan 31, 2022 | 1Limburg, Sport

Larissa Nüsser (Odense Handbold), Claudia Rompen (Skanderborg Håndbold) en Inger Smits (SG BBM Bietigheim) zijn door interim-bondscoach Ricardo Clarijs geselecteerd.

Clarijs is voorlopig als als opvolger van interim-bondscoach Monique Tijsterman aangesteld. De handbalbond liet in december weten niet verder te willen met de in Sittard woonachtige Tijsterman, maar is er nog niet in geslaagd een definitieve opvolger te vinden.

Op donderdag 3 maart spelen de handbaldames eerst een uitwedstrijd in het Duitse Krefeld. Twee dagen later, op zaterdag 5 maart, treffen de buurlanden elkaar in Rotterdam.

Oranje is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Slovenië, bij Noord-Macedonië en Montenegro ingedeeld in een poule met Duitsland, Wit-Rusland en Griekenland. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi, waar in totaal zestien landen aan deelnemen. Het EK vindt plaats van 4 november t/m 20 november 2022.

Bron: 1Limburg Sportnieuws