Home > Actiegroep Red het Sterrebos: ‘Bos en banen gaan goed samen’

Actiegroep Red het Sterrebos: ‘Bos en banen gaan goed samen’

jan 31, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Werknemers van VDL Nedcar gaan dinsdag actie voeren om aandacht te vragen voor hun werkgelegenheid.

“Wij begrijpen de zorgen van medewerkers over hun banen en dat daar meer aandacht voor moet komen. Werkgelegenheid is belangrijk, en goede banen ook. Onze actie is op geen enkele manier gericht tegen werkgelegenheid of de medewerkers van VDL Nedcar. Ons standpunt is juist dat duurzame banen en het behoud van bossen heel goed samen kunnen gaan. De stelling dat er duizenden banen op het spel staan als het Sterrebos niet wordt gekapt is onjuist”, laat een woordvoerster van de actiegroep weten.

Een aantal demonstranten hebben zich vrijdag in de bomen van het Sterrebos verschanst. Ze proberen daarmee de kap van het bos te voorkomen. Volgens de actievoerders kan een eventuele uitbreiding van de fabriek ook op een andere locatie plaatsvinden of op de huidige locatie als BMW is vertrokken. “Hierdoor kan het bos behouden blijven. Wat er wel op het spel staat is de winst van miljardairsfamilie Van der Leegte”, werpt de woordvoerster op.

Ze wijst erop dat de komst van elektrische autofabrikant Rivian allerminst zeker is. Volgens haar is de kans groot dat het bos gekapt wordt en Rivian toch voor een andere locatie kiest. “En op dat moment hebben we geen bos meer, en geen banen.”

Bron: 1Limburg Nieuws