Home > VVV-Venlo huurt Sem Dirks van AZ

VVV-Venlo huurt Sem Dirks van AZ

jan 31, 2022 | 1Limburg, Sport

Komende zomer heeft de Venlose club de optie om hem definitief over te nemen.

Dirks speelde sinds 2012 in de jeugd bij AZ. In 2020 maakte hij de overstap naar de beloftenploeg die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. In de wedstrijd tegen NAC Breda maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal. Ondanks zijn debuut werd Dirks dat seizoen niet meer veel gebruikt bij Jong AZ.

Dat veranderde dit seizoen. Dirks werd een van de vaste basisspelers. Hij speelde in totaal 15 duels. Anderhalve week geleden speelde hij nog in de wedstrijd tegen VVV. Die werd door Jong AZ gewonnen met 2-0. De verdediger hoopt VVV aan een play-off ticket te kunnen helpen. ““Iedereen weet dat VVV een grote club is en de ambitie van de club spreekt me heel erg aan. Ik ga er alles aan doen om een meerwaarde voor het team te zijn en de club hopelijk aan een ticket voor de play-offs te helpen.”

Dirks moet bij VVV het vertrek van Kristopher Da Graca opvangen, zo zegt technisch manager Stan Valckx. ““Sinds het vertrek van Kristopher waren we op zoek naar een linksbenige centrale verdediger en toen zijn we bij Sem uitgekomen. Hij is een speler die initiatief durft te nemen aan de bal en bij VVV wil hij de volgende stap zetten.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws