Home > Nieuw muzikaal werk van Toon Hermans opgedoken

Nieuw muzikaal werk van Toon Hermans opgedoken

jan 31, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat meldt de .

Het nummer, The Sun is Out, zou slechts eenmalig voor publiek gezongen zijn. Dat was door Jerry Rix in een televisieshow van regisseur en platenproducent Rob Touber.

Journalist Jochemsen vertelt aan de NOS al langer onderzoek te doen naar de regisseur. “Zijn naam is nu niet heel bekend, maar Touber werkte in de jaren 60 van de vorige eeuw met zijn televisieshows met bekende artiesten als Jenny Arean, Gerard Cox en Adèle Bloemendaal.”

De band waarop Jochemsen stuitte, een playback-tape, was bedoeld als opname die afgespeeld kon worden tijdens de tv-uitzending. “Touber hechtte waarde aan hoe zijn shows klonken”, legt Jochemsen uit. Door de muziek van te voren op te nemen, werd de kwaliteit gegarandeerd.

Dat Hermans het nummer heeft geschreven, weet de kleinkunstonderzoeker dankzij een oud krantenartikel. “Daarin werd de show met het optreden van Jerry Rix aangekondigd, met Toon Hermans genoemd als schrijver van het lied”, vertelt hij aan de NOS.

Journalist Frank Jochemsen en kleinkunstkenner Jim Immig hebben sinds 2020 ongeveer 350 playbacktapes met nummers uit shows van Touber teruggevonden. De kwaliteit van de opname van Hermans’ lied zou uitstekend zijn. Al het materiaal is gedigitaliseerd voor de podcast De Rob Touber Sound, die later dit jaar verschijnt.

Het nummer zal zaterdag voor het eerst sinds jaren ten gehore worden gebracht in Sittard, Hermans’ geboorteplaats. Acteur en cabaretier Remko Vrijdag zingt het dan tijdens de tournee van het Metropole Orkest.

Bron: 1Limburg Nieuws