Home > Medewerkers Nedcar protesteren tegen bezetting Sterrebos

Medewerkers Nedcar protesteren tegen bezetting Sterrebos

feb 1, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Vakbond FNV houdt om 13:45 en 14:45 uur een manifestatie voor de poort van de fabriek in Born. Ook in de fabriek volgen medewerkers die actie van hun collega’s.

Het zit de medewerkers hoog dat sinds vrijdag demonstranten in bomen in het Sterrebos zitten. Daar wil VDL Nedcar zeven hectare aan bomen kappen om nieuwe productiehallen te bouwen. Dat is volgens de autofabriek nodig om een nieuwe klant binnen te halen, aangezien BMW volgend jaar stopt in Born.

De kap van de bomen stuit tegen de borst van de bezetters. De actiegroep Red het Sterrebos is niet tegen uitbreiding van de fabriek, maar zegt dat daarvoor alternatieven zijn zodat het bos kan worden gespaard. ‘Duurzaamheid kan samen met werkbeHOUT’, staat op een spandoek van VDL-medewerkers.

De actie begon vrijdag met 27 mensen die in hangmatten in de bomen zitten. Op dinsdag bleken er nog maar drie overgebleven te zijn. Tot nu toe zijn er 21 mensen gearresteerd. Het Sterrebos is namelijk verboden terrein, omdat het om een privéterrein van VDL Nedcar gaat. De arrestanten probeerden ondanks het verbod toch het bos in te komen, om de activisten in de bomen af te lossen.

De twee korte bijeenkomsten zijn bedoeld om de VDL-medewerkers een stem te geven. “We hebben echt ons best moeten doen om te zorgen dat werknemers niet zelf het bos in zijn gegaan om de boomhangers eruit te halen. Ik heb ze op het hart gedrukt het hoofd koel te houden”, zei Ron Peters van FNV eerder.

Bron: 1Limburg Nieuws