Home > Van Marwijk nipt onderuit tegen tien Iraniërs

Van Marwijk nipt onderuit tegen tien Iraniërs

feb 1, 2022 | 1Limburg, Sport

Ondanks de nederlaag houdt de oefenmeester uit Meerssen wel zicht op het WK voetbal.

Iran, dat zich al heeft gekwalificeerd voor het WK, kwam vlak voor rust op voorsprong via Mehdi Taremi. In de tweede helft hadden Van Marwijk en zijn team een meevaller toen Sadegh Moharrami zijn tweede gele kaart ontving en met rood het veld moest verlaten. Ondanks de numerieke overmacht kwam de VAE niet meer tot scoren.

De Verenigde Arabische Emiraten blijft op de derde plek staan in de WK-kwalificatiepoule. Een rechtstreeks WK-ticket behalen is niet meer mogelijk. Na Iran behaalde ook Zuid-Korea dinsdagmiddag een rechtstreeks ticket voor het eindtoernooi in Qatar, later dit jaar. Van Marwijk kan alsnog het WK bereiken. Als de VAE als derde eindigt in de poule wacht een kwalificatie play-off. Die derde plek heeft Van Marwijk nu in handen. De voorsprong op nummer drie Libanon en nummer vier Irak is respectievelijk drie en vier punten met nog twee duels te gaan.

Op 24 maart is de volgende wedstrijd en treft de Limburgse bondscoach met zijn team Irak, een van de concurrenten voor de derde plek.

Bron: 1Limburg Sportnieuws