Home > Benschop: ‘De overgang naar Fortuna ging wel heel erg snel’

Benschop: ‘De overgang naar Fortuna ging wel heel erg snel’

feb 1, 2022 | 1Limburg, Sport

Anderhalf uur voor het verstrijken van de transferdeadline kwam maandagavond eindelijk het verlossende bericht: de overgang van de club uit de ‘zweite’ Bundesliga naar de eredivisieclub was rond.

De spits moet het nog allemaal een beetje tot zich laten doordringen. Halsoverkop vertrok hij uit Sandhausen. Een Duits klinkend ‘hallo’ is het bewijs dat hij nog niet helemaal is geacclimatiseerd. Met een brede glimlach verontschuldigt de spits zich voor zijn uitspraak. “Ik werd zondagavond opgebeld en toen ging het allemaal wel heel erg snel.” legt Benschop uit.

Tijdens een minitoernooi op zijn eerste Fortuna-training lukt hem iets wat hem het laatste halfjaar in de Duitse competitie niet goed zo afging: het scoren van doelpunten De uit Curaçao afkomstige voetballer speelde in het verleden al voor RKC, AZ, FC Groningen en De Graafschap in de Nederlandse competitie.

Op de allerlaatste dag van de transferperiode haalde Fortuna ook Dimitrios Siovas naar Sittard. Het lijkt niet waarschijnlijk dat de Griekse centrale verdediger direct inzetbaar is. Siovas zit al enige tijd zonder club, nadat zijn contract afgelopen zomer bij Club Deportivo Leganés afliep. De Griek hield zijn conditie op peil in zijn thuisland.

Duidelijk nog niet gewend aan de huidige temperaturen in Limburg verscheen hij na de training voor de camera van L1. Na het interview gaf hij meteen aan dat hij zich vergist had in de temperatuur, om er aan toe te voegen dat waar hij vandaan komt het gemiddeld toch altijd zo’n 20 tot 25 graden is. De Griek beseft echter dat hij niet voor mooi-weer-voetbal naar Sittard is gekomen. Hij ziet het degradatiegevaar in en weet waarom hij naar Sittard is gehaald.

Toen de club bij hem naar zijn diensten informeerde heeft hij meteen telefonisch contact opgenomen met Fortunees Andreas Samaris. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Olympiakos. Samaris gaf hem informatie over Fortuna die er uiteindelijk toe leidde dat Siovas bereid was zich aan de Sittardse eredivisieclub te verbinden.

Bron: 1Limburg Sportnieuws