Home > LIVE: Kamer steeds kritischer over coronawet

LIVE: Kamer steeds kritischer over coronawet

feb 2, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Uitbaters van nachtclubs komen woensdagavond om 19:00 uur met een aankondiging. Vooraf willen ze niet te veel details geven, maar mogelijk wil een aantal clubs hun deuren openen. De nachtclubs zijn vanaf de uitbraak van het coronavirus dicht. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer ze weer open kunnen. Minister Ernst Kuipers heeft vorige week gezegd dat hij wil onderzoeken of de nachthoreca met een zogenoemd 1G-beleid open kan. Dat betekent dat alle bezoekers getest moeten worden.

Een gebrek aan vertrouwen in de overheid en in elkaar hangt, samen met meer overheidscorruptie, sterk samen met een hoger aantal corona-infecties in een land, blijkt uit een nieuwe studie die in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet is gepubliceerd.

In de Tweede Kamer klinkt steeds meer kritiek op de wet die de coronamaatregelen mogelijk maakt. Het parlement debatteerde dinsdag tot laat over de vierde verlenging van de wet, die al op 1 december inging en duurt tot 1 maart. De verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 (Twm) zal volgende week waarschijnlijk wel (achteraf) worden goedgekeurd, maar veel partijen vroegen zich af of het niet tijd wordt om uit de crisisstand te komen, en van de noodwetgeving af te stappen.

GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld vindt het tijd voor “democratisch herstel”, twee jaar na het begin van de pandemie. Samen met de PvdA en de SP stelt zij voor om de manier waarop over de Twm wordt besloten om te draaien: het parlement zou voortaan eerst toestemming moeten geven. Gebeurt dat niet, dan vervalt de Twm, zo stelt zij voor.

Het blog van dinsdag kun je teruglezen.

Bron: 1Limburg Nieuws