Home > Serie over Máxima in de maak gebaseerd op boek van Limburgse

Serie over Máxima in de maak gebaseerd op boek van Limburgse

feb 2, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat het nieuws woensdag naar buiten werd gebracht, is niet toevallig. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdag precies 20 jaar getrouwd.

In de serie zullen we Máxima volgen in haar jongere jaren: hoe ze vanuit het Argentijnse Buenos Aires vertrok naar Downtown Manhattan en daar een glansrijke carrière op Wall Street opbouwde. Ook zal uiteindelijk te zien zijn hoe ze daar haar grote liefde kroonprins Willem-Alexander ontmoet.

De serie is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van de uit Wijnandsrade afkomstige Marcia Luyten.

Programmadirecteur van RTL, Peter van der Vorst laat weten in te zetten op hoogwaardig Nederlands drama: “Verhalen van eigen bodem, gemaakt door Nederlands toptalent, vormen altijd ons uitgangspunt. Het verhaal van Koningin Máxima, het meest geliefde lid van onze koninklijke familie, leent zich bij uitstek voor een serie vol drama, spanning en romantiek. Voor het eerst zien we ook wat er zich áchter de paleisdeuren heeft afgespeeld in de aanloop naar het meest besproken huwelijk aller tijden. De serie speelt zich af op drie continenten en is een van de duurste dramaseries die ooit in Nederland is gemaakt.”

De nieuwe serie zal naar verwachting in 2023 verschijnen bij Videoland.

Bron: 1Limburg Nieuws