Home > Tiental autoruiten vernield, Leudal geplaagd door vandalisme

Tiental autoruiten vernield, Leudal geplaagd door vandalisme

feb 2, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat meldt .

De meeste vernielingen vonden plaats in de Driessenstraat in Neeritter. Een woordvoerder van de politie meldt aan 1Limburg dat in de dorpskern minimaal negen ruiten zijn gesneuveld. In Grathem waren dat er acht en in Ittervoort twee. De vernielingen zijn vermoedelijk veroorzaakt door een luchtdruk- of gasdrukpistool.

Bij de incidenten in Grathem maandagnacht zagen getuigen een donkere auto met daarin meerdere personen die bij de vernielingen betrokken zou zijn. Er is geen signalement bekend van de verdachte(n) van de vernielingen dinsdagnacht. “Ook is het onduidelijk wat het motief is om de autoruiten te beschadigen”, zegt de politiewoordvoerder.

Leudalse dorpsbewoners zouden volgens Weertdegekste boos zijn over de vernielingen van de afgelopen weken. Zo gooiden jongeren zondagnacht een emmer grind op een auto vanaf een viaduct op de A2 bij Ell. De auto liep zware schade op en het incident liet de bestuurder achter met nachtmerries. Volgens de politie is er nog geen indicatie dat de incidenten aan elkaar gelinkt zijn, maar kan dat veranderen zodra een verdachte in beeld komt.

De politie roept andere slachtoffers met gesneuvelde autoruiten en getuigen op om zich te melden. Ook camerabeelden kunnen van belang zijn. “Daardoor kunnen we gericht op zoek naar een verdachte”, meldt de woordvoerder van de politie. Om de zaak zo snel mogelijk op te lossen, wordt gevraagd telefonisch contact op te nemen.

Bron: 1Limburg Nieuws