Home > SD Worx presenteert team, Amy Pieters wordt gemist

SD Worx presenteert team, Amy Pieters wordt gemist

feb 2, 2022 | 1Limburg, Sport

Amy Pieters viel 23 december tijdens een trainingskamp in Spanje op haar hoofd en is sindsdien niet meer wakker geweest.

Tijdens de presentatie hadden de rensters het zwaar. Demi Vollering schoot vol maar herpakte zich. “Amy mis je vooral op zo’n dag als vandaag. Ze is altijd vrolijk een aan het lachen. Teammanager Danny Stam ging vorige week op bezoek bij haar ouders. “Het is een enorme onzekere periode voor haar ouders. We hopen op een wonder. Enige dat we kunnen hopen is dat Amy blijft vechten en niet opgeeft.”

Chantal Van den Broek- Blaak had nog een verrassing tijdens de teampresentatie. Zij zou aan het einde van dit voorjaar stoppen met wielrennen en ploegleider worden. Maar daar komt ze nu op terug. “Ik begon te twijfelen. Ik ben eigenlijk nog niet klaar met wielrennen. Een reden waarom ik stopte was vanwege mijn kinderwens. Mijn man en ik hebben dit voorgelegd aan de teamleiding.”

De leiding twijfelde geen moment en stond meteen achter het plan van Van den Broek-Blaak. Teammanager Danny Stam was wel verrast door het voorstel maar ook enthousiast. “Dit is de nieuwe tijd, ik ben blij dat dit allemaal mogelijk is in het huidige topsportklimaat. We hebben Chantal er graag bij.” De voormalig wereldkampioen stelt haar afscheid dus nog wat jaren uit. “De ploeg heeft mij een contract aangeboden tot 2024. Stel dat ik zwanger word, dan hebben ze er vertrouwen in dat ik terug kan komen op niveau en dat is heel fijn.”

Ook Demi Vollering tekent bij. Zij blijft tot 2023 bij het team.

Bron: 1Limburg Sportnieuws