Home > KFC-schutter veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf

KFC-schutter veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf

feb 2, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Advocaat Peer Szymkowiak laat weten zich nog te buigen over een eventueel hoger beroep.

Op de bewuste zondagavond kregen Sharo en het destijds 18-jarige slachtoffer ruzie over een tas vol wiet. Volgens Sharo was die drugstas van hem en probeerde het slachtoffer hem ’te naaien’, maar justitie denkt dat het precies andersom gebeurde en Sharo de tas probeerde te stelen. Daarom zette de aanklaagster in op een uit de hand gelopen ripdeal.

Bewakingscamera’s op de parkeerplaats van het fastfoodrestaurant legden een deel van het conflict tussen de jongens vast. Het is niet te zien aan wie de tas toebehoorde, maar de beelden maken duidelijk dat Sharo stevige klappen kreeg van het slachtoffer. Hij verklaarde dan ook uit zelfverdediging te hebben geschoten.

“De beelden liegen niet: cliënt kan geen kant op. We zien een grote bullebak op cliënt inslaan. Hij krijgt stoot na stoot”, bepleitte advocaat Szymkowiak twee weken geleden tijdens het proces.

De rechter legt het noodweerverhaal echter naast zich neer en veroordeelt Sharo voor poging tot doodslag. Dat zorgde voor enige verbazing bij de verdediging. “Ik heb het vonnis nog niet kunnen bekijken”, zegt Szymkowiak. “Dus ik wil de verwerping van noodweer goed bestuderen. Op het eerste gezicht is dat namelijk onbegrijpelijk, als je de beelden ziet.”

Bron: 1Limburg Nieuws