Home > Loos alarm bij treinsituatie: ‘Ik had geen handgranaat’

Loos alarm bij treinsituatie: ‘Ik had geen handgranaat’

feb 2, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het ging om een Arriva-trein die van Nijmegen onderweg was naar Venray. In de trein zou iemand een explosief bij zich hebben.

Na onderzoek werd geen explosief aangetroffen en werden ook geen aanhoudingen verricht. Een passagier werd wel door de politie kort meegenomen omdat hij aan het signalement van de verdachte voldeed. Zelf kan de jongeman uit Venlo daar wel begrip voor opbrengen: “Blond haar, zwart met rode schoenen – die ik dus nu aan heb – en één meter zeventig. Ik zag er dus uit als de verdachte.”

De jongeman vervolgt. “Toen werd ik meegenomen, en kort daarna mocht ik de trein weer in. Ik had natuurlijk geen handgranaat bij me.” Hij blikt nuchter terug op het avontuur: “Vervelend maar ja. Een handgranaatmelding, ik weet niet wat je er anders mee kunt.

De woordvoerder van de Brabantse Veiligheidsregio vertelt dat de aanleiding voor het massale alarm zich afspeelde op een perron in Nijmegen. “Daar meldde iemand dat een medepassagier een explosief bij zich zou hebben. De politieactie was daarom helemaal gericht op het vinden van dat mogelijke explosief. Nadat alle passagiers gefouilleerd werden, bleek de kust echter veilig.”

De passagiers kregen de keuze om weer met de trein verder te reizen naar hun bestemming, of zelf vervoer te regelen. Rond 20:00 uur was de trein weer vertrokken.

De politie kwam in eerste instantie met meerdere eenheden ter plaatse. “Het ziet blauw van de politie hier.” liet een passagier in de trein rond 16:30 uur weten. Ook een arrestatieteam werd opgeroepen, maar dat kwam uiteindelijk niet in actie.

Bron: 1Limburg Nieuws