Home > Luhukay prijst VVV-nieuwelingen: ‘Jongens met goed inzicht’

Luhukay prijst VVV-nieuwelingen: ‘Jongens met goed inzicht’

feb 2, 2022 | 1Limburg, Sport

Coach Jos Luhukay legde na afloop uit hoe Dirks en Sedlacek, die maandag op de laatste dag van de transferperiode overkwamen van (Jong) AZ, van toegevoegde waarde kunnen zijn in zijn team.

Zo ziet de oefenmeester ‘heel veel perspectief’ in de linksbenige centrale verdediger Dirks, die al een volwassen indruk maakt voor een 20-jarige belofte. “Hij is goed aan de bal, heeft een goed spelinzicht en maakt ook vaak de juiste keuzes”, aldus Luhukay. Wat betreft Sedlacek is de coach onder meer te spreken over diens werklust op het veld. “Die doet altijd het maximale in dienst van het elftal”, zegt Luhukay, die ook gezien heeft dat de multifunctionele Sedlacek net als Dirks vaak het overzicht houdt. De Tsjech kan onder meer de controleursrol van de vertrokken Danny Post invullen.

De trainer hoopt dat de versterkingen zich snel op hun gemak gaan voelen in Venlo en bij VVV. “Ik hoop dat ze snel integreren. Maar daar ben ik met deze spelersgroep niet zo bang voor, die zit goed in elkaar en er heerst een goede chemie.”

Luhukay steekt de loftrompet over de wijze waarom Venema en El Azrak – die zondag beide scoorden tegen Dordrecht (4-2 winst) zich in korte tijd al gemanifesteerd hebben bij de club. “We hebben bij Nick en Rayan gezien dat het heel snel kan gaan. Rayan trainde vorige week drie keer mee en was zondag al de man van de wedstrijd.”

Het is reëel dat Dirks en Sedlacek aanstaande vrijdag al hun eerste speelminuten gaan maken voor VVV, in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. De derby tussen de nummers zestien en elf van de Keuken Kampioen Divisie in de Maastrichtse Geusselt begint dan om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws