Home > Maastrichtse nachtclub gooit deuren open: ‘Het is nodig’

Maastrichtse nachtclub gooit deuren open: ‘Het is nodig’

feb 3, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat vertelt mede-eigenaar Lucas de Beaumont van Complex Maastricht donderdag op L1 Radio. Er moet volgens hem weer snel leven in de brouwerij komen.

“We gaan in protest net zoals restaurants dat hebben gedaan. Er is ons beloofd om perspectief te geven afgelopen persconferentie, maar dat is er nog niet”, zegt De Beaumont.

De actie is landelijk in het leven geroepen door protestgroep ‘De Nacht staat op’. Sinds het uitbreken van de coronapandemie zijn nachtclubs gesloten, op een korte versoepeling in de zomer vorig jaar na. De sector wil het kabinet hiermee wakker schudden. “Als dit de manier is om aan tafel te komen bij de ministers dan gaan we dat zo doen”, stelt De Beaumont.

Nederland gaat nu steeds meer van het slot af. Zo mag de horeca al tot 22:00 uur open, wel met verschillende voorwaarden. Maar die tijd is voor nachtclubs helemaal niet werkbaar. “Het is nodig dat we open gaan. Dit is financieel niet meer haalbaar”, vertelt de mede-eigenaar.

Maandag staat er een gesprek op de planning tussen het ministerie van Economische Zaken en de sector. “Als het echt niet mag dan doen we het niet. We volgen de regels, maar je merkt dat er genoeg draagvlak is onder de jeugd en volwassenen. Het kan veilig allemaal”, aldus De Beaumont.

Overigens doen niet alle clubs en discotheken in Limburg mee aan de actie. Er zijn ook eigenaren die afwachten wat het kabinet gaat beslissen.

September vorig jaar protesteerden de nachthoreca en de evenementensector nog tegen de sluitingen tijdens de Unmute Us-marsen. Zo liepen er in Maastricht enkele duizenden mensen mee om aandacht te vragen voor de sectoren.

Bron: 1Limburg Nieuws