Home > Na bijna exact een jaar is Joeri terug in de Geusselt

Na bijna exact een jaar is Joeri terug in de Geusselt

feb 4, 2022 | 1Limburg, Sport

De derby (vrijdagavond, 20:00 uur) wordt hoe dan ook bijzonder voor de speler uit Weert. Hij rekent op een positieve ontvangst. “Ik ben door de voordeur vertrokken bij MVV”, aldus de vleugelaanvaller.

Het is een jaar en dertien dagen geleden dat Schroijen voor het laatst een wedstrijd in de Geusselt speelde: zijn laatste optreden in het shirt van MVV, op 22 januari 2021 thuis tegen Helmond Sport. Een optreden in stijl, maar zonder glans. Want Schroijen scoorde in dat duel, zoals hij dat zo vaak deed, maar door de coronamaatregelen waren er geen fans op de tribune om de treffer mee te vieren.

Als speler van MVV scoorde hij in viereneenhalf seizoen in totaal liefst 42 goals, waarvan 24 in eigen stadion. En daarmee was Schroijen in die periode één van de weinige constante factoren op het veld. Tel daar zijn dreigende acties en synergie met het publiek bij op en het is logisch dat het ‘Joeri Joeri Joeri’ iedere twee weken door de Maastrichtse arena galmde. Dat tovert bij baltovenaar Schroijen ook nu nog een glimlach op het gezicht. “Ja, dat heb ik vaker gehoord ja… ik heb het bij MVV altijd prima naar mijn zin gehad.”

En toch was het voor Schroijen in februari 2022 tijd voor een nieuw avontuur, dat hij vond in Griekenland bij Xanthi. Het werd geen Griekse tragedie, maar succesvol kon die periode voor Schroijen, met twee goals in achttien duels, ook niet genoemd worden. En dus was de inmiddels 31-jarige blij om afgelopen zomer bij VVV-Venlo te tekenen.

Maar de voor Schroijen zo kenmerkende doelpuntengarantie is ook in het eerste halfjaar in Venlo uitgebleven. Pas afgelopen zondag brak hij de ban met zijn eerste treffer van het seizoen, de winnende tegen FC Dordrecht (4-2). “Ik heb een heerlijke week gehad”, aldus Schroijen, die bekent dat hij door het uitblijven van goals frustrerende maanden achter de rug te hebben. “Het publiek in de Koel deed me goed. Ik hoor ze op de tribunes allerlei dingen roepen, daar houd ik wel van.”

Het treft voor Schroijen, maar zeker ook voor MVV, dat vrijdag voor het eerst sinds 29 oktober weer volk in de Geusselt zit. De Sterrendragers zijn door een ongelukkig speelschema een van de hardst getroffen clubs als het gaat om lege stadions: van de tien keer dat MVV zonder publiek speelde waren zes wedstrijden in eigen stadion. Toeval of niet, MVV won geen een van die zes duels: vier keer werd er verloren en twee keer speelden de Sterrendragers gelijk.

En dus is het voor iedereen die de rood-witten een warm hart toedraagt, maar goed ook dat vrijdag een derde van de stoelen weer gevuld mag worden. En ook Schroijen kijkt uit naar de hernieuwde kennismaking met de MVV-achterban. “Ik verwacht positief commentaar vrijdag”, zegt hij. “Ik ben er ook door de voordeur vertrokken. Het is een mooie club en ik verwacht geen gekke dingen.

MVV-VVV is een confrontatie tussen worstelende teams. MVV verloor thuis en uit de laatste zes duels, weliswaar telkens met slechts één goal verschil. En afgelopen weekend miste coach Klaas Wels ook nog een karrenvracht spelers. Bij VVV is het al het hele seizoen wisselvalligheid troef. De ploeg van Jos Luhukay legde de afgelopen weken povere partijen op de mat tegen Jong PSV (1-4 verlies) en Jong AZ (2-0), maar boog het momentum zondag om door met FC Dordrecht af te rekenen. Alle aanvallers die Luhukay in de basis opstelde, inclusief de nieuwelingen Nick Venema en Rayan el Azrak, scoorden.

Eerder dit seizoen was het onderling duel in De Koel spectaculair. In een open wedstrijd werd het publiek bij beide doelen getrakteerd op een kansenregen en was het een klein mirakel, vooral met dank aan Mitchy Ntelo en Mart Remans, dat er slechts twee goals vielen. Door treffers van Tristan Dekker en Carl Johansson werd het 2-0 voor VVV.

Gezien dat resultaat en de plekken op de ranglijst – MVV staat zestiende en heeft zes punten minder dan nummer elf VVV – ben je geneigd om de Venlonaren vrijdag als favoriet voor de overwinning aan te wijzen. “Ik denk het wel”, zegt Schroijen. “We hebben nu een wedstrijd gewonnen en MVV heeft de afgelopen weken alleen maar verloren. Wij zijn favoriet, ook al spelen zij thuis.”

De derby tussen MVV Maastricht en VVV-Venlo begint vrijdag om 20:00 uur. De wedstrijd is dan live te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws