Home > Luchtverkeersleiders MAA besmet: vluchtschema’s aangepast

Luchtverkeersleiders MAA besmet: vluchtschema’s aangepast

feb 4, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland.

“Luchtverkeersleiding Nederland ziet een toename in het aantal ziekmeldingen onder luchtverkeersleiders en collega’s die in quarantaine zitten”, laat de organisatie in een persbericht weten. Daarom wordt komend weekend een aantal diensten van verkeerleiders geschrapt waardoor op bepaalde momenten geen vliegtuigen kunnen landen en opstijgen. Dit gebeurt op zaterdag 5 en zondag 6 februari van 06:00 uur tot 07:00 uur, 10:00 uur tot 11:00 uur en 13:30 tot 15:30 uur.

“We hebben enorm gepuzzeld met het rooster, maar dit was de enige oplossing voor dit weekend”, zegt Maikel van Leeuwen, luchtverkeersleider en stationsmanager MAA bij LVNL. “Door de aanpassing in de dienstverlening kunnen we een veilige afhandeling van het vliegverkeer garanderen”.

Ook in de toekomst zullen er roosterproblemen ontstaan door het hoge aantal corona-besmettingen, verwachten de verkeersleiders. Omdat er veel mensen in quarantaine zitten, maar ook omdat er minder luchtverkeersleiders beschikbaar zijn omdat ze door corona hun opleiding niet hebben kunnen afronden. “We verwachten een tijdelijke maatregel als deze de komende tijd vaker te moeten nemen als gevolg van covid”, zegt Van Leeuwen.

Bron: 1Limburg Nieuws