Home > Boomklimmer pakt ladder en vult Sterrebos aan tot vier

Boomklimmer pakt ladder en vult Sterrebos aan tot vier

feb 4, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Eerder lukte het een vrouw in de nacht van donderdag op vrijdag ook al het bos in te gaan en in een boom te klimmen. Daardoor zijn er nu vier bezetters in de bossen bij de autofabriek.

De man die rond 16.00 uur vrijdag het bos in ging, voegde zich bij een boomklimmer die aan de zoom van het bos aan de Rijksweg in een hangmat ligt. De man slaagde er als enige van twee actievoerders in met een ladder over de hekken te klauteren, die rond het bos zijn neergezet. De andere werd door beveiligers opgepakt en vervolgens door de politie aangehouden, aldus de woordvoerster. Daarnaast is vrijdag nog een tweede activist aangehouden, maar waarom precies kon de woordvoerster nog niet zeggen.

De twee bezetters die al een week in de bomen zitten, lieten eerder vrijdag weten ook dit weekend door te gaan met hun actie. Een van deze bezetters zei desnoods door te gaan tot 23 februari, de laatste dag waarop de Raad van State nog uitspraak kan doen in een beroepszaak tegen de omstreden boskap.

Het bos werd vorige week vrijdag bezet. Daaraan deden toen 27 mensen mee. De meesten zijn inmiddels wegens verplichtingen elders of vermoeidheid vertrokken, of gearresteerd. VDL wil het bos kappen om uitbreiding van Nedcar mogelijk te maken.

Zondagmiddag wordt een solidariteitsdemonstratie gehouden bij het bos.

Bron: 1Limburg Nieuws