Home > VVV vernedert MVV in Maastricht

VVV vernedert MVV in Maastricht

feb 4, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Voor het eerst sinds november vorig jaar mocht er publiek op de tribunes aanwezig zijn in De Geusselt. Veel viel er niet te genieten voor de circa 3000 Maastrichtse toeschouwers óf ze moesten oog hebben voor het spel van de gasten uit Venlo. Een veel sterker VVV had geen problemen met een onmachtig MVV.

In de openingsfase sloeg VVV meteen toe. Rayan El Azrak opende de score in de 3e minuut met een schot van afstand. Niet veel later kreeg de middenvelder een nieuwe mogelijkheid maar deze keer trof hij geen doel. Bij zijn volgende poging was het wél weer raak en leidde VVV met 0-2. Er was nog geen kwartier gespeeld en de wedstrijd was al beslist.

VVV-Venlo trad aan met de nieuwelingen Sem Dirks en Richard Sedlacek. Rayan El Azrak, hij debuteerde afgelopen zondag in de gewonnen wedstrijd tegen FC Dordrecht ook al met een afstandsschot dat doel trof. Ex-MVV’er Joeri Schroijen startte in de basis, Maastrichtenaar Sven Braken begon op de bank.

Bij MVV opnieuw een opvallende afwezige: Sven Blummel kon niet spelen, Lars Schenk en Saul Penders kregen weer een basisplek. De jongelingen maakten vorige week bij FC Eindhoven (1-0 verlies) hun debuut, Mitchy Ntelo en Orhan Dzepar keerden terug in het team van trainer Klaas Wels. Van de vijf gehaalde spelers op de laatste dag van de transferperiode begon niemand aan de wedstrijd,

MVV mist dit seizoen al langer stootkracht en finesse in aanvallend opzicht, in tegenstelling tot VVV-Venlo. Met Venema werd al een stap voorwaarts gemaakt qua effectiviteit. Met El Azrak is die stap een sprong geworden. Hij tekende in de eerste 45 minuten voor een hattrick en gaf de voorzet op Nick Venema, die de 0-4 scoorde.

Voor trainer Jos Luhukay was er geen reden om wissels toe te passen, voor zijn collega was die er zeker. Mitchy Ntelo en Leroy Labylle werden vervangen door huurling Toshio Lake en Marco Kleinen. Even later werd ook Tim Zeegers vervangen, Levi Malaungu maakte zijn debuut.

Veel extra’s leverde dat niet op. VVV had geen moeite met MVV en wachtte geduldig op de volgende kans. Sven Braken en Yahcuroo Roemer kwamen voor Schroijen en Roemer. Braken stond net in het veld toen hij tegen zijn oude club op prachtige wijze de 0-5 eindstand scoorde.

VVV stijgt weer een plek, passeert NAC en staat nu tiende. Daarmee krijgt de Venlose club de play-offs in zicht, want bij de eerste tien staan ook nog de ‘jong’ ploegen van PSV en Ajax. En die mengen zich niet in de nacompetitie.

Bron: 1Limburg Nieuws